Flygfilm - Fröreda vindkraftpark

Jag har sedan september 2015 jobbat med att dokumentera bygget av en vindkraftpark i Fröreda utanför Hultsfred åt Eolus Vind.

Det har varit ett väldigt stort projekt för mig som har inneburit mycket planering, förarbete och efterarbete i form av redigering. Nu när jag i maj 2016 satte sista putsen på redigeringen så var det lite sorgligt eftersom det är ett projekt som har följt mig så länge.

Jag vill passa på att tacka Eolus Vind för ett bra samarbete samt möjligheten att göra detta. Jag vill även tacka personalen på Vestas och Mammoet Wind för att de hjälpte mig att genomföra arbetet på ett säkert sätt.

 

Teknisk information

  • Film från luften är filmad med en DJI Inspire 1 med en X3 kamera på.
  • Film från marken är filmad med en Nikon D810 med Atomos Ninja 2 recorder.
  • Kompletterande bilder från marken är filmade med en Gopro Hero 4.
  • Filmen är redigerad i Final cut X och komprimerad i Compressor.

Testar ny leverantör av canvastavlor

CanvasOnline.se hörde av sig till mig och frågade om jag ville testa deras nya canvas foto, där man monterar ramen och spänner duken själv. Testet gick ut på att jag kunde välja ett tryckeri som tillverkar canvastryck på nätet, från listan.

Kul tänkte jag, även om jag tyckte att det påminde om när Kramer i Seinfeldt (titta på detta klippet) fick den lysande idén att starta en pizzeria där kunderna själva skulle baka sina pizzor.

Tavlan kom väldigt välpackad och det känns klart som ett säkrare sätt att skicka canvastavlor, det har hänt en del gånger att färdiga canvastavlor som jag har beställt har blivit skadade i transporten.

 

Kvalitén på trycket och materialet känns väldigt bra och Canvas of sweden spelar i den högsta ligan i Sverige när det gäller tryckkvalitet.

 

Då kommer vi till det här med monteringen. Jag var lite nervös och tänkte som sagt att -detta vill jag inte göra själv.

Men det var väldigt kul att få ”snickra” lite och det var förvånansvärt lätt. Jag monterade tavlan på 10 min, och då har jag aldrig gjort det innan. Jag tittade på deras gör-det-själv video och följde stegen där.

 

Jag tycker att prisskillnaden på att få tavlan färdigmonterad och att göra det själv är såpass stor att jag absolut ska beställa från Canvas of sweden nästa gång det är dax att beställa ett canvas foto. Då får jag nog beställa ett foto på någon av barnen istället för på mig själv :D